Dropper refleksen

Høsten er høysesong for påkjørsler – men nordmenn dropper refleksen!

Nesten 6 av 10 av alle norske fotgjengere har opplevd farlige trafikksituasjoner i mørket. Likevel er det kun 1 av 10 som alltid husker refleksen.

Det viser en ny undersøkelse gjennomført av Kantar TNS for Trygg Trafikk og SpareBank 1 Forsikring i forbindelse med refleksdagen 18. oktober.

Samtidig oppgir mer enn 4 av 10 – 42 prosent – at de har kjørt eller sittet på i en bil som nesten har kjørt på en fotgjenger i mørket.

– Mørket er her allerede. Vår undersøkelse viser at det oppstår alt for mange farlige situasjoner fordi fotgjengere ikke blir sett i mørket. Det bekymrer oss, særlig fordi månedene mellom oktober og januar er da det skjer flest påkjørsler, sier kommunikasjonssjef i Trygg Trafikk Ann-Kathrin Årøen.

Glemsomme nordmenn

I følge den ferske undersøkelsen, er unnskyldningene mange. Men den mest gjennomgående unnskyldningen hos 7 av 10 av oss – eller 72 prosent – er rett og slett at vi glemmer det.

– Å glemme å bruke refleks er i praksis å velge og være usynlig i mørket, som fotgjenger er du veldig sårbar hvis bilføreren ikke ser deg. Refleks er derfor den beste forsikringen du kan ha i mørket, sier skadeforebygger Therese Nielsen i SpareBank 1 Forsikring

Bare 1 av 10 bruker alltid refleks

Selv om bare 1 av 10 nordmenn svarer at de alltid bruker refleks, mener 88 prosent likevel at det ville ha stor positiv effekt hvis flere fotgjengere brukte refleks. I tillegg mener 96 prosent det er vanskelig å se fotgjengere i mørket uten refleks.

– Det er paradoksalt at vi forstår så godt at refleks virker, men likevel lar det være. Å bruke refleks bør være like selvfølgelig som å bruke bilbelte. Ha alltid en refleks festet til jakkene du bruker, i lomma eller veska. Da slipper du å bli overrasket hver gang mørket kommer, sier Årøen.

Medlemsnytt

November 2018 kommer med en nyvinning til alle medlemmer. Vi innfører noe vi har døpt til “Medlemsnytt”. En internavis/nyhetsbrev som er planlagt utgitt hver måned fremover. Vi har registrert alle medlemmers epost og vi sender via post til de medlemmene som ikke har epostadresse. Vi gleder oss til å vise frem førsteutgaven. Meld gjerne fra om du ikke har mottatt den når november banker på. Vi tar også i mot innspill fra leserne.

Motormessa

Sett av helgen 22.06.19 og 23.06.19 til tidenes motormesse i en av norges største vekstområder, Ytre Namdal. Treffpunkt med fokus på en av de viktige drivkreftene i samfunnet – motoren! Arrangementet vil ta for seg utstilling, karosseri, workshops, konkurranser, demonstrasjoner, salg av motorkjøretøy, tilbehør og mye mer som kan relateres til tannhjulet i samfunnet, motoren. Vi har ambisjoner og vi vil forsøke sy sammen en messe som vi etterhvert håper vil kunne feste seg som en av midt norges største motormesse i sitt slag. Dette blir bra. Her skal være plass for alle typer kjøretøy og maskiner. Følg med på våre nettsider http://www.motormessa.no og på våre facebooksider for oppdateringer.

Storfjordtreffet 29.06 – 01.07.18

Amcar Storfjorden inviterer i samarbeid med Stranda Hotell til “Storfjordtreffet” i hotell hagen den 29. Juni til 1. Juli 2018.
Her blir det biler fra nær og fjern som vil konkurrere om Longest Run, Youngest Contender og den gjeve Peoples Choice.

Stranda Hotell varter opp med mat inspirert av det amerikanske kjøkkkenet. Ta med vennar og familie for ein god lunsj i hotell hagen på lørdag eller bli med på avslutnings festen på kvelden med god mat og live musikk.

Merk av datoen og legg turen til Stranda! Meir info vil komme etterkvart. Følg med på Facebook sida for meir info eller søk opp arrangementet “Storfjordtreffet”.

Stranda Hotell gir egne priser for dei som vil overnatte ved hotellet under treffet. Oppgi koden “Amcar”.

Facebooklink til arrangementet

Amcar Stofjorden

Vårmønstring Skogn 10.05.18 kl. 11 – 14.00

Street og cruising Levanger arrangerer og inviterer til vårmønstring!
Utstillingen gjelder Amcar, andre entusiastbiler, MC/moped
Premiering til beste amcar, MC/moped og annen entusiastbil
salg av kaffe og vaffel m.m
Alle er velkommen med eller uten kjøretøy.
Velkommen og del gjerne arrangementet evt. inviter med venner og kjente! 🙂

For mer informasjon:

https://www.facebook.com/events/1219787031488037/

Street og Cruising Levanger

Bjøra Treffet 29.06 til 01.07.18

US Car club Namsos inviterer til hyggelig sommertreff på Bjøra Camping ved 7863 Skogmo.
Bil, motor, sosial samvær, matservering, utstilling, cruising og premiering.

Det serveres live musikk på lørdagskvelden.

For mer informasjon  rundt dette arrangementet, klikk på overskriften og besøk gjerne arrangørens facebooksider for enda tettere informasjon rundt dette prosjektet. Du kan også lese litt om US Car Club Namsos sitt arbeide med lokal bilinteresse.:

https://www.facebook.com/events/182206312372137/

https://www.facebook.com/US-Car-Club-Namsos-580086052132968/

Vandretermosen

Lørdag 19.08 var det motorsamling under Namsosmartnan. Ytre Namdal var representert med rundt 10 biler og 3-4 motorsykler fra AMCAR Ytre Namdal, Veterankjøretøy Ytre Namdal, IIMC og ikke minst noen nomader. Været viste seg fra en god side de første timene og regnet kom ikke før samlingen var ferdig. Totalt var det nok en 18-22 kjøretøy samlet på kaia i Namsos.

Under samlingen ble det overlevert en “vandretermos” fra US Car Club Namsos. En termos som har vært på vandring fra sverige siden 2009.

Termosen er en slags vandrepokal som er tenkt gå fra klubb til klubb i hele norden. Vandringen startet hos Old Iron Cruisers i Falun.

Her overrekkes termosen til Presidenten av AMCAR Ytre Namdal, Eivind Remman.